Tuesday, September 29, 2015

:: Puding Kastard Berkuah ::

Bila tekak teringin, semangat membara pun datang...kali ni terasa nak mencuba resepi puding kastard berkuah...resepi kali ni pn agak senang..puding jagung dimakan bersama kuah kastard dan buah-buahan koktail..sedap bukan..dimakan sejuk2 alahai sungguh mengasyikkan...

Kali ni saya masukkan dalam bekas2 kecil supaya senang bila nak makan..jom kite tengok resepi...diambil dari fb...

PUDING KASTARD BERKUAH

PUDING KASTAD

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung kastad
  • 4 cawan air
  • 1 cawan susu cair
  • 3/4 cawan gula @ secukup rasa
Cara-Cara:
  1. Satukan semua bahan, kacau atas api sederhana hingga likat..sentiasa kacau supaya adunan tidak bergentel.
  2. Tuang dalam loyang @ bekas2 kecil. Sejukkan
KUAH
  • 1 tin susu cair
  • 2 tin air ( sy sukat ngan tin susu cair )
  • 1 tin fruit koktel ( ambil buah shj )
  • 3/4 cawan gula @ secukup rasa
  • 2 sudu besar tepung kastad
Cara-Cara:
Satukan semua bahan kecuali fruit koktel. Masak atas api ( masak kejap jerr..)


Kat atas tu saya letak creamy corn...suke2 je..


Tak sabar nak makan..tapi tunggu sejuk dulu ye..


SELAMAT MENCUBA!!

No comments:

Post a Comment