Bila tekak teringin, semangat membara pun datang...kali ni terasa nak mencuba resepi puding kastard berkuah...resepi kali ni pn agak senang..puding jagung dimakan bersama kuah kastard dan buah-buahan koktail..sedap bukan..dimakan sejuk2 alahai sungguh mengasyikkan...
Kali ni saya masukkan dalam bekas2 kecil supaya senang bila nak makan..jom kite tengok resepi...diambil dari fb...
PUDING KASTAD
Bahan-bahan:
Satukan semua bahan kecuali fruit koktel. Masak atas api ( masak kejap jerr..)
PUDING KASTARD BERKUAH
PUDING KASTAD
Bahan-bahan:
- 1 cawan tepung kastad
- 4 cawan air
- 1 cawan susu cair
- 3/4 cawan gula @ secukup rasa
- Satukan semua bahan, kacau atas api sederhana hingga likat..sentiasa kacau supaya adunan tidak bergentel.
- Tuang dalam loyang @ bekas2 kecil. Sejukkan
- 1 tin susu cair
- 2 tin air ( sy sukat ngan tin susu cair )
- 1 tin fruit koktel ( ambil buah shj )
- 3/4 cawan gula @ secukup rasa
- 2 sudu besar tepung kastad
Satukan semua bahan kecuali fruit koktel. Masak atas api ( masak kejap jerr..)
Kat atas tu saya letak creamy corn...suke2 je..
Tak sabar nak makan..tapi tunggu sejuk dulu ye..
SELAMAT MENCUBA!!
No comments:
Post a Comment